+ 30 6947326981

Μεσοθεραπεία στο σπίτι

Μεσοθεραπεία στο σπίτι

Τι είναι η Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους στη Αισθητική και Ιατρική κοσμετολογία. Η μεσοθεραπεία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες στην ενέσιμη (Ιατρική Αισθητική) και μη ενέσιμη (Αισθητικό). Εγώ θα σου γράψω για την μη ενέσιμη και αναίμακτη κατηγορία που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι με τη χρήση του Dermaroller μια συσκευή που αποτελείτε από ένα κύλινδρο όπου πάνω σε αυτόν υπάρχουν μικρές ακίδες (βελόνες) τιτανίου.

Ενδείξεις και Αντενδείξεις

Η μεσοθεραπεία είναι μια εξιδικευμένη θεραπεία για κάθε τύπο δέρματος ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερες παρενέργειες,αρκεί να πληρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής.

Πως κάνεις χρήση

Αφού έχεις καθαρίσει πολύ καλά το πρόσωπο,την συσκευή και τα χέρια σου,την εφαρμόζεις πάνω στο δέρμα με ελαφριά πίεση και με ελεγχόμενες κινήσεις από κάτω προς τα επάνω και από μέσα προς τα έξω, επιτυγχάνεις έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στην επιδερμίδα με κλινική εικόνα την επιθυμητή ερυθρότητα του δέρματος. Με αυτή την διαδικασία ενεργοποιείτε ο μηχανισμός επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα να ξεκινάει αυτόματα η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ουσιές που μπορείς να εφαρμόσεις

Με την εφαρμογή του Dermaroller οι ακίδες εισχωρούν μέχρι και 2.5 χιλιοστά στο δέρμα με αποτέλεσμα οι πόροι να είναι ανοιχτοί και η επιδερμίδα ευάλωτη.Για αυτό οι ουσίες που θα ακολουθήσουν πρέπει να είναι βιταμίνες όπως

  • βιτανίνη C για λάμψη και καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και των μελανινοκυτάρρων
  • βιταμίνη Ε βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων οπότε βοηθάει στην ανανέωση τους καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες
  • βιταμίνη D συμβάλει στη σύνθεση ασβεστίου
  • βιταμίνη Α έχει έντονες αντιγηραντικές ιδιότητες,διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
  • υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην ενυδάτωση των κυττάρων, στην ανάπλαση του δέρματος και στην επούλωση τραυματισμών

Συχνότητα χρήσης και συντήρηση συσκευής

Η συχνότητα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2 φορές την εβδομάδα και η εφαρμογή πρέπει να γίνεται ώρες και μέρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Μετά την εφαρμογή αποστειρώνουμε την συσκευή με καθαρό οινόπνευμα και βραστό νερό και την τοποθετούμε στο κουτί της. Η συσκευή είναι ΜΟΝΟ για προσωπική χρήση και πρέπει να ανανεώνεται περίπου στους 6 μήνες.

Σημείωση = Δεν πειραματιζόμαστε με επαγγελματικές συσκευές,ούτε παραλείπουμε τους κανόνες εφαρμογής και συντήρησης για την αποφυγή δερματικών ζημιών.

2f721b55e65e9e3b16e53f7e6ad3b7b9by Elina Nikolaou

No Comments
Leave a Comment: