+ 30 6947326981

ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σου τύπο δέρματος

ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σου τύπο δέρματος

Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα για την πρωινή και βραδινή περιποίηση του προσώπου έτσι ώστε να το προετοιμάσει να δεχτεί όλα τα πλούσια ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά από το serum και την κρέμα. Όπως αφιερώνουμε χρόνο να διαλέξουμε την σωστή κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας, έτσι πρέπει να διαλέξουμε και το ανάλογο καθαριστικό.

Γαλάκτωμα

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, έχει ενυδατικές και καλμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή ματιών. Έχει πολύ λιπαρή σύνθεση και για αυτό τον λόγο καλό είναι να το αποφεύγεις αν έχεις λιπαρό δέρμα. Αφαιρείτε με βαμβάκι ή χλιαρό νερό. Σε περίπτωση που φοράς αδιάβροχο μακιγιάζ, πρέπει να περάσεις αρκετές φορές το προϊόν με αποτέλεσμα να ερεθίσεις το δέρμα σου.

Αφρός

Ταιριάζει σε κανονικές επιδερμίδες αφού είναι απαλλαγμένο από λιπίδια, καθαρίζοντας σε βάθος το δέρμα από τους ρύπους. Μπορεί και αυτό το προϊόν να χρησιμοποιηθεί στην γύρω περιοχή των ματιών αλλά επειδή γίνεται ένα με τα άλατα που αφήνει το νερό, γίνετε σκληρό με το δέρμα προκαλώντας ερεθισμούς αφήνοντας την αίσθηση του τραβήγματος. 

Gel

Το καθαριστικό σε αυτή την μορφή είναι ιδανικό μόνο για δέρματα με έντονη λιπαρότητα και για δέρματα που έχουν ή παρουσιάζουν ακμή. Πλούσιο σε αντιβακτηριδιακά και στυπτικά συστατικά, καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους, ρυθμίζει την έκκριση λιπαρότητας και απομακρύνει την ανεπιθύμητη γυαλάδα. Μία ακόμα ιδιότητα του είναι ότι κάνει μια ήπια απολέπιση στο δέρμα την ώρα την πλύσης. Για αυτό δεν χρησιμοποιείτε στην περιοχή των ματιών αλλά ούτε για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Micellaire water

Αποκαλείτε το έξυπνο καθαριστικό για πρόσωπο και μάτια αφού μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάθε τύπος δέρματος, ειδικά η ευαίσθητη – δυσανεκτική επιδερμίδα. Η σύνθεση του βασίζετε στα μικκύλια (micelles), τα οποία είναι μικροσκοπικά μόρια ελαίου που αιωρούνται μέσα στο νερό χωρίς να τα εντοπίσει το γυμνό μάτι, έχοντας δύο μορφές. Η μία μορφή είναι η υδρόφιλη όπου αγαπάει το νερό και η άλλη η λιπόφιλη όπου μαγνητίζει τους ρύπους,την λιπαρότητα και το μακιγιάζ από το δέρμα. Εύκολο στη χρήση και ιδανική λύση για ένα γρήγορο καθαρισμό του προσώπου και των ματιών αφήνοντας την φρεσκάδα του νερού στο δέρμα καθαρίζοντας ήπια χωρίς να ερεθίζει, αφού έχει ίδιο ph με το δέρμα.

Balms

Η συγκεκριμένη αυτή μορφή καθαριστικού είναι η νέα τάση στο χώρο της περιποίησης. Είναι ένα προϊόν πλούσιο σε ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες. Έχει την μορφή ενός παχύρρευστου βουτύρου το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα κάνοντας μασάζ  με τα δάχτυλα, μετατρέπεται σε ένα πλούσιο έλαιο το οποίο «λιώνει» με ένα μαγικό τρόπο το μακιγιάζ. Είναι ιδανικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες χαρίζοντας τους μια μορφή άνεσης και καθαριότητας.

Έλαιο

Άλλος ένας θρεπτικός τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου. Η δύναμη και οι ευεργετικές ιδιότητες ενός ελαίου είναι θαυματουργές αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες και ενυδατικούς παράγοντες. Αρκεί όμως να βασίζεται σε φυτικά συστατικά και όχι σε χημικά όπως ορυκτέλαιο, παραφίνη ή βαζελίνη γιατί μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς ή να επιδεινώσουν την ακμή, φράζοντας τους πόρους. Το έλαιο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και ένα λιπαρό δέρμα (ναι καλά διάβασες) για να αντιμετωπίσει την λιπαρότητα του, αφού το έλαιο διαλύεται από έλαιο παρόμοιας σύνθεσης. Σε περίπτωση έντονου δερματικού προβλήματος καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

by Elina Nikolaou 

No Comments
Leave a Comment: