+ 30 6947326981

Τα κατάλληλα πινέλα για το μακιγιάζ σου και η σωστή περιποίηση τους

Τα κατάλληλα πινέλα για το μακιγιάζ σου και η σωστή περιποίηση τους

Τα πινέλα παίζουν τον πρωταγωνιστικό  ρόλο σε ένα μακιγιάζ ενώ τα καλλυντικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Μπορεί να έχεις διαθέσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσεις το πολυπόθητο foundation ή blush αλλά χωρίς το σωστό πινέλο το αποτέλεσμα θα είναι αποκαρδιωτικό και θα καταλήξεις να ρίχνεις το βάρος στο προϊόν που αγόρασες, ενώ θα θρηνείς τα χρήματα που σπατάλησες.

 

Είναι σημαντική η ποιότητα της τρίχας αλλά και το μέγεθος του πινέλου που θα επιλέξεις. Ιδανικά είναι τα πινέλα με φυσική τρίχα γιατί δεν απορροφούν το προϊόν και δεν σπαταλάς ποσότητα. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για μένα είναι ότι τα συνθετικά πινέλα ερεθίζουν το δέρμα. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη γκάμα πινέλων, κλασσικά ή εξειδικευμένα που συνήθως τα χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Δεν χρειάζεται να τα αποκτήσεις όλα για να πετύχεις το make up look που θέλεις. Ξεκίνησε την συλλογή σου με τα απολύτως απαραίτητα όπως για παράδειγμα ένα πινέλο για την βάση,για το ρουζ και φυσικά για τις σκιές. 

 

Κάποια πινέλα μπορούν να παίξουν διπλό ρόλο για διαφορετικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα με το πινέλο του ρουζ  μπορείς να εφαρμόσεις και την πούδρα σου ή να δημιουργήσεις το contouring με την terracotta, ενώ με το πινέλο που αναμιγνύεις ή σβήνεις  την σκιά σου, μπορείς να τοποθετήσεις το highlighter στα ζυγωματικά ή στην μύτη. Με το πινέλο της σκιάς μπορείς να τοποθετήσεις το concealer. Eξίσου σημαντική είναι η πυκνότητα της τρίχας αφού καθορίζει την κάλυψη που θα σου δώσει. Τα πινέλα έχουν υψηλό κόστος ειδικά όταν είναι μεμονωμένα, για αυτό ένας έξυπνος τρόπος είναι να επιλέγεις τα set pack. Με αυτό τον τρόπο αγοράζεις περισσότερα κομμάτια σε καλύτερη τιμή  αλλά και λόγο του μεγέθους τους, travel size χωράνε στο beauty case χωρίς να τσαλακώνονται οι τριχούλες. Δεν είναι τυχαίο  που στα σετ προτείνουν πέντε πινέλα.

3be8a7b46b19a3601a2d01451f645b37

συλλεκτική έκδοση multi use από smashbox

MAC_SnowBall_MiniBrushSet

συλλεκτική έκδοση από mac

Πως να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου

Ένα καλό πινέλο με την σωστή χρήση και φροντίδα μπορείς να το έχεις μία ζωή. Στην αγορά υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις εταιρίες ειδικά καθαριστικά για τα πινέλα που σέβονται την ποιότητα της τρίχας. Μια άλλη επιλογή πιο οικονομική είναι να τα καθαρίζεις με ένα βρεφικό υγρό σαπούνι απαλά με κυκλικές κινήσεις στο πάνω μέρος από το χέρι σου ή με την βοήθεια ενός γαντιού από σιλικόνι με ραβδώσεις. 

Όταν τα ξεπλένεις φρόντισε οι τρίχες του πινέλου να είναι παράλληλες με την ροή του νερού. Τοποθέτησε τα πλάγια πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Τα πιο μικρά πινέλα μπορείς να τα ψεκάζεις με ένα spray επιτόπου και να αφαιρέσεις το χρώμα. Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ πινέλο αν πέσει στο πάτωμα, από άλλο πρόσωπο ειδικά αν υπάρχουν σπυράκια  γιατί μπορεί να μεταφέρεις μικρόβια στο δέρμα σου και να πάθεις μόλυνση. 

αρχείο λήψης

brush-cleanser-150-ml

249bc925a23d5bc04ec68b3e90b0098d

No Comments
Leave a Comment: