+ 30 6947326981

Οι ιδιότητες της Αργίλου και τα οφέλη της

Οι ιδιότητες της Αργίλου και τα οφέλη της

Η άργιλος είναι ίσως από τις βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε στην κοσμετολογία και άδικα, από την αρχαιότητα. Είναι ένα ιζηματογενές μαλακό πέτρωμα πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Έχει θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες βοηθώντας κάθε ανάγκη του δέρματος. Στο εμπόριο μπορείς να την βρείς σε κάθε εταιρεία καλλυντικών αλλά και σε σκόνη για να την φτίαξεις μόνη σου εμπλουτίζοντας την και με άλλα φυσικά συστατικά όπως μέλι, λεμόνι,αλόη κτλ.

Συνήθως όλες όταν ακούμε για τον άργιλο έρχεται στο μυαλό μας μία πράσινη μάσκα….η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς ανάλογα με την καταγωγή του. Η άργιλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε ηλικία και οχι μόνο για λιπαρά δέρματα…….

Πράσινη >είναι η πιο δημοφιλής,  κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες με τάσεις ακμής χάρη στις καθαριστικές, απορροφητικές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες της. Συσφίγγει τους πόρρους και καθαρίζει από τις τοξίνες.

ποιά είναι ο τύπος σου ?

ποιά είναι ο τύπος σου ?

περιέχει μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου και ασβέστη

Κόκκινη> κατάλληλη για ξηρές – ευαίσθητες επιδερμίδες και κουρασμένα δέρματα. Τονώνει την μικροκυκλοφορία και χαρίζει λάμψη στο θαμπό δερμα.

περιέχει οξείδιο του σιδήρου και ιχνοστοιχεία

Λευκή> η πιο ήπια μορφή αργίλου ιδανική για πάρα πολύ ευαίσθητα- ερεθισμένα δέρματα με τάση ξηρότητας, χάρη στις μαλακτικές της ιδιότητες,  απολεπίζει ήπια το δέρμα που δεν δέχεται καμία έντονη πιέση ή τριβή χωρίς να αφερεί τα φυσικά έλαια του δέρματος χάρη στην καολίνη.

περιέχει πολύ μεγάλη ποσότητα σε διοξείδιο του πυρίτιου

Ροζ> στην ουσία είναι μείγμα από κόκκινη και λευκή άργιλο με τις ιδιότητες και των δύο τύπων  ιδανική για ευαίσθητα και λεπτά δέρματα.

Κίτρινος> κατάλληλος για μεικτές – λιπαρές επιδερμίδες με τάσεις ευαισθησίας, ιδανική για ώριμα δέρματα καθώς και δέρματα  με έκζεμα ή διάφορες μορφές δερματίτιδας. Αποτοξινώνει και συσφίγγει τους πόρρους.

περιέχει μαγγάνιο

Είναι σημαντικό να σου πώ ότι καλό είναι να μην αφήνεις την μάσκα πάνω από 15λεπτά στο πρόσωπο σου γιατί αν στεγνώσει στο βαθμό που ξεραθεί αφυδατώνει το δέρμα και μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί.

 

tip: αφού πλύνεις καλά το πρόσωπο σου πέρασε ταμποναριστά μια ενυδατική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα και μετά την ενυδατική σου.

by Elina Nikolaou

 

 

 

No Comments
Leave a Comment: